Advocaat gespecialiseerd in vereffening en verdeling

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in vereffening en verdeling en die werkzaam is in regio Antwerpen? Advocaten De Daele staat voor u klaar. Bij onze familieonderneming staat professionaliteit en persoonlijke begeleiding op de eerste plaats. Wij gaan voor u tot het uiterste.

HEBt U JURIDISCH ADVIES NODIG? NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT op met ons!


Eén vaste contactpersoon
Vergoeding volgens prestatietarief
Aandacht voor het emotionele aspect

Home » Advocaat vereffening en verdeling Antwerpen

De bijstand van onze advocaat bij vereffening en verdeling

Vereffening en verdeling is een procedure die van toepassing is bij onder meer nalatenschappen en echtscheidingen. Wanneer iemand overlijdt, blijft er vaak een nalatenschap achter, bestaande uit alle bezittingen en schulden van de overledene. Voordat de erfgenamen kunnen overgaan tot verdeling van de erfenis, moet deze eerst worden vereffend. Dit houdt in dat alle schulden van de overledene moeten worden betaald en dat alle bezittingen moeten worden geïnventariseerd. Als er meer bezittingen zijn dan schulden, blijft er een positief saldo over dat verdeeld kan worden onder de erfgenamen. Dit wordt de verdeling genoemd. Als er meer schulden zijn dan bezittingen, is er sprake van een negatief saldo en moeten de erfgenamen de schulden gezamenlijk betalen. Bij relatiebreuken, zoals een scheiding, moeten de gezamenlijke bezittingen onder beide partijen verdeeld worden. Ook hiervoor moet er eerst een vereffening worden opgemaakt van het gemeenschappelijk en individueel vermogen van beide personen. Hierna kan de notaris zien wat aan elke partij toekomt. Als advocaat gespecialiseerd in familiaal vermogensrecht zien wij erop toe dat de vereffening en verdeling correct verloopt, zodat u krijgt waar u recht op heeft. Zowel in het geval van een relatiebreuk als bij het verdelen van een nalatenschap lopen de emoties vaak hoog op. Onze advocaat helpt u om het hoofd koel te houden bij de vereffening en verdeling en verdedigt uw belangen tot het uiterste.

advocaten
ondertekening advocaat

Krijg waar u recht op heeft

Wilt u een beroep doen op het juridisch advies van onze ervaren advocaat bij een vereffening en verdeling? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. In een eerste gesprek luisteren wij naar uw verhaal en vertellen wij u alles over onze werkwijze. Op onze topadvocaten kunt u bouwen!